HABERLER
4 Aðustos 2014

Trabzon'un Vakfıkebir İmam-Hatip Lisesi'nin mezun ve mensupları, 10. pilav gününde bir araya gelerek hasret giderdiler.

Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen buluşma günü Okul mezunlarından Ali Osman Birinci'nin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okuldan mezun olup dört yıllık fakülteleri kazanan öğrencilere burs vermek için kampanya başlatılırken, kampanya sonunda 26 öğrenciye burs verilmesi kararlaştırıldı.

Okul mezunlarından olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı konuşmada "Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi'nin hepimizin hayatında özel bir yeri var. Bu okuldan mezun olmak Allah'ın bize bir lütfüdür. Buradan hem güzel bir eğitim aldık, hem de güzel bir ailenin mensubu olduk. İmam Hatip ailesi Türkiye'de önemli bir kimlik oldu. Bunda imam hatiplerin ülkeye olan hizmetlerinin yanı sıra imam Hatipli bir başbakanımızın da oluşa ayrı bir heyecan kattı. İnşallah 10 Ağustos'tan sonra da Türkiye Cumhuriyeti'nde İmam Hatip'li bir Cumhurbaşkanı olacak" dedi.

İmam Hatip'li olmanın bir ayrıcalık olduğunun belirten Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise "İmam Hatip Lisesinde okuyanlar dinini öğrendikten sonra ilmi de öğreniyor. İmam Hatipli örnek ve iyi insan olmak mecburiyetindedir. Bu ülkeye hizmet edenler bedelini canlarıyla ödediler. Bu ülkede insanların hayallerini çaldılar. Çok şükür ki bu camia bağrından bir başbakan çıkarttı" diye konuştu.

Vakfıkebir'de İmam Hatip Ortaokulu yapmak için işadamı Osman Kaan katılımcılar tarafından ayakta alkışladı.

10. pilav gününe Çevre ve şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Sayıştay Üyesi İdris Bulut, Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk, okulun eski müdürleri ve öğretmenleri ile mezun öğrenciler katıldı.

Törende okula katkılarından dolayı, İş adamı Osman Kaan ve Ahmet paşa sağlam, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'ya plaket verildikten sonra öğrencilerin uygulama yapabilmeleri için düzenlenen okul mescidinin açılışı yapıldıktan sonra katılımcılara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

Etiketler:
Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
Trabzon'un Vakfıkebir İmam-Hatip Lisesi'nin mezun ve mensupları, 10. pilav gününde bir araya ge
Vakfıkebir İhl Mezunları 9 Pilav Gününde Buluştular
Trabzon'un Vakfıkebir İmam-Hatip Lisesi'nin mezun ve mensupları, 9. pilav gününde bir araya g
Katsayı Uygulaması Kaldırılarak Adaletsizlik Sona Erdi
Trabzon Vakfıkebir İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) geleneksel olara
Başkanımızdan Ziyaret
Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ali UÇAR,  Vakfıkebir Anadolu İmam
Vakfıkebir İHL mezunları hasret giderdi
Vakfıkebir İmam -Hatip Lisesi’nin mezun ve mensupları 7. yılda da bir araya gelerek hasret gid
Adres
: Barbaros Hayrettin PaÅŸa Caddesi No: 1 61400 VAKFIKEBÄ°R / TRABZON
Telefon
: +90 462 841 52 73
Faks
: +90 462 841 52 73 / Dahili 12
E-Posta